Bara de stare

Definiție – Ce înseamnă Bara de Stare?

O bară de stare este un element de control grafic utilizat pentru afișarea anumitor informații de stare, în funcție de aplicație sau dispozitiv. Acesta este de obicei afișat ca o bară orizontală în partea de jos a ferestrei aplicației pe computere sau în partea de sus a ecranului pentru tablete și smartphone-uri. Bara de stare poate fi, de asemenea, împărțită în secțiuni de informații și are uneori funcționalități suplimentare, cum ar fi accesul la instrumente și comenzi rapide. În cazul aplicațiilor bazate pe text sau pe consolă, bara de stare poate fi înlocuită cu o linie de stare.

Techopedia explică bara de stare

O bară de stare este un control grafic care este, de obicei, inclus ca o parte implicită a designului grafic al interfeței de utilizator pentru multe aplicații. Scopul său principal este să afișeze informații de stare și mesaje scurte cu privire la starea aplicației sau a dispozitivului. Informațiile afișate depind de aplicație.

De exemplu, bara de stare a unei aplicații de procesare a textului poate oferi informații despre numărul de cuvinte, poziția cursorului și funcționalitatea adăugată, cum ar fi bara de instrumente de acces rapid. În cazul browserelor web, bara de stare afișează informații despre starea de progres a încărcării unei pagini web sau despre acțiunile care se întâmplă după ce faceți clic pe un hyperlink. Un manager de fișiere poate avea o bară de stare care oferă detalii despre numărul de articole, directorul curent, dimensiunea totală, numărul de articole selectate și multe altele.

Aplicațiile mobile utilizează, de asemenea, bare de stare pentru a afișa anumite informații, cum ar fi e-mailuri sau mesaje text necitite și notificări despre actualizările aplicației.

Barele de stare sunt utile pentru afișarea unor mici mesaje de eroare sau avertizare și raportarea progresului unei acțiuni către utilizator, mai degrabă decât întreruperea operațiunilor lor folosind o casetă de mesaje pop-up. Cu toate acestea, mesajele afișate într-o bară de stare au dimensiuni limitate, deoarece acestea trebuie să fie doar o linie.

Multe aplicații permit utilizatorilor să modifice criteriile informațiilor afișate în bara de stare. Unele aplicații pot permite, de asemenea, personalizarea aspectului barei de stare sau permit utilizatorilor să-l ascundă de vizualizarea normală. Există, de asemenea, anumite plugin-uri care sunt utilizate pentru a adăuga funcționalitatea barelor de stare sau pentru a schimba stilul și culoarea barelor de stare într-o aplicație.

________________________________________
Growing old is mandatory…growing up is optional

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o… Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare

Vrei sa tragi bara de stare in jos pt a avea acces la notificari banuiesc nu? Din ce stiam poti prin swipe de sus in jos sa cobori panoul de notificari, nu trebuie sa tragi cu degetul de sus de unde ai marginea ecranului. Ai incercat sa tragi asa cu degetul de sus in jos dar pe la centru nu chiar de sus?

Modul celulă

Selectată implicit, această opțiune afișează modul curent de editare a celulei în partea stângă a barei de stare. Se afișează unul dintre următoarele moduri.

 • Gata pentru a indica o stare generală.

 • Enter pentru a indica modul de introducere a conținutului. Acesta se afișează atunci când selectați o celulă și începeți să tastați sau atunci când apăsați F2 de două ori.

 • Editare pentru a indica modul de editare în celulă. Acesta se afișează atunci când faceți dublu clic pe o celulă sau atunci când apăsați F2 pentru a putea introduce sau edita datele dintr-o celulă.

 • Indicați spre indicați modul de selectare a celulei formulei. Acesta se afișează atunci când începeți o formulă, apoi faceți clic pe celulele pe care doriți să le includeți în formulă.

Umplerea flash a celulelor necompletate

Selectată implicit, această opțiune indică numărul de celule care au rămas necompletate după o operațiune Umplere flash.

Umplerea flash a celulelor modificate

Selectată implicit, această opțiune indică numărul de celule care au fost populate de Umplere flash.

Semnături

Selectată implicit, această opțiune indică faptul că registrul de lucru activ a fost semnat digital.

Politica de gestionare a informațiilor

Selectată implicit, această opțiune indică faptul că Information Rights Management (IRM) a fost utilizat pentru a restricționa permisiunea la conținutul din registrul de lucru activ.

Permisiuni

Selectată implicit, această opțiune afișează o pictogramă lângă indicatorul Mod celulă pe care puteți face clic pentru a vizualiza permisiunile curente citite și editate pentru document.

Această pictogramă se afișează doar atunci când accesul la document a fost restricționat. Pentru a aplica restricții în Excel 2007, faceți clic Microsoft Office pe Imagine buton Office, pe Pregătire, Restricționare permisiune, Acces restricționat. În alte versiuni, faceți clic pe Informații > pe > Protejare registru de lucru > acces > acces restricționat.

caps lock

Când este selectată, această opțiune afișează Caps Lock pentru a indica faptul că tasta CAPS LOCK este activată pentru a permite tastarea cu majuscule. În mod implicit, această opțiune nu este selectată.

Num Lock

Când este selectată, această opțiune afișează Num Lock pentru a indica faptul că NUM LOCK este activat pentru a permite utilizarea tastelor de pe minitastatura numerică pentru a introduce numere în foaia de lucru. În mod implicit, această opțiune nu este selectată.

Scroll Lock

Selectată în mod implicit, această opțiune afișează Scroll Lock pentru a indica faptul că s-a activat SCROLL LOCK, pentru a permite defilarea în foaia de lucru utilizând tastele săgeată.

Număr zecimal fix

Selectată implicit, această opțiune afișează Număr zecimal fix pentru a indica faptul că toate valorile numerice pe care le introduceți în foaia de lucru se vor afișa cu zecimale fixe. Această opțiune este activată atunci când bifați caseta de selectare Inserați automat un punct zecimal sub Opțiuni de editare pe fila Complex din caseta de dialog Opțiuni Excel (în Excel 2007, faceți clic pe Imagine buton OfficeMicrosoft Office buton , ExcelOpțiuni , Complex. În alte versiuni Excel versiuni, faceți clic pe Opțiuni > fișier > complexe.).

Modul Suprascrire

Când este selectată, această opțiune afișează Suprascrierare pentru a indica faptul că s-a apăsat INSERT pentru a activa modul suprascrier în timp ce se editează conținutul celulei în modul de editare a celulei (faceți dublu clic pe o celulă sau apăsați F2). În mod implicit, această opțiune nu este selectată.

Mod final

Selectată în mod implicit, această opțiune afișează Modul final pentru a indica faptul că END a fost apăsat pentru a activa modul final. Dacă apăsați END urmat de o tastă săgeată, selecția se mută în direcția tastei săgeată, se oprește la începutul și sfârșitul datelor, apoi la începutul sau sfârșitul foii de lucru.

Înregistrarea macrocomenzilor

Selectată în mod implicit, această opțiune afișează un buton lângă indicatorul Mod celulă pe care puteți face clic pentru a începe înregistrarea unei macrocomenzi.

Mod selecție

Selectată în mod implicit, această opțiune afișează unul dintre următoarele moduri de selectare a celulei.

 • Extindeți selecția atunci când apăsați F8 pentru a extinde selecția celulei utilizând tastele săgeată.

 • Adăugați la selecție când apăsați SHIFT+F8 pentru a adăuga o celulă sau zonă neadiacentă la o selecție de celule utilizând tastele săgeată.

Număr de pagină

Selectată implicit, această opțiune afișează numărul de pagină al paginii selectate din foaia de lucru și numărul de pagini din foaia de lucru atunci când lucrați în vizualizarea Aspect pagină sau în vizualizarea Examinare înaintea imprimării.

Average

Selectată implicit, această opțiune afișează media care este calculată din celulele selectate care conțin valori numerice.

Count

Selectată implicit, această opțiune afișează numărul de celule selectate.

Numerical Count

Când este selectată, această opțiune afișează numărul de celule selectate care conțin valori numerice. În mod implicit, această opțiune nu este selectată.

Valoarea minimă

Când este selectată, această opțiune afișează valoarea numerică minimă din celulele selectate. În mod implicit, această opțiune nu este selectată.

Valoarea maximă

Când este selectată, această opțiune afișează valoarea numerică maximă din celulele selectate. În mod implicit, această opțiune nu este selectată.

Sum

Selectată implicit, această opțiune afișează suma valorilor numerice din celulele selectate.

Stare încărcare

Selectată implicit, această opțiune indică starea de încărcare a foii de calcul pe web.

Vedeți comenzile rapide

Selectată implicit, această opțiune afișează butoaneleVizualizare normală, Aspect pagină și Examinare sfârșit de pagină. Aveți posibilitatea să faceți clic pe aceste butoane pentru a modifica vizualizarea curentă.

Panoramare

Selectată în mod implicit, această opțiune afișează nivelul de Zoom. Puteți face clic pe Zoom pentru a deschide caseta de dialog Zoom, unde puteți specifica procentul de mărire pe care doriți să-l utilizați.

Glisor zoom

Selectată implicit, această opțiune afișează glisorul Zoomcu butoaneleMicșorare și Mărire. Apoi glisați glisorul sau faceți clic pe butoanele Micșorare și Mărire pentru a mări conținutul foii de lucru pentru o privire mai atentă sau pentru a reduce dimensiunea conținutului din foaia de lucru, astfel încât să aveți posibilitatea să vizualizați mai mult conținut.

Ce ai nevoie pentru a începe

Pentru a instala Bara de instrumente Google, ai nevoie de următoarele: 

 • Internet Explorer (IE) 6 sau o versiune ulterioară
 • Windows XP, Vista sau 7 ori o versiune ulterioară

Este posibil ca Bara de instrumente Google să nu funcționeze în versiunile neoficiale (cum ar fi versiunile beta sau versiunile propuse pentru lansare) de Internet Explorer sau Windows.

Folosești Firefox? Bara de instrumente Google nu mai acceptă browserul Firefox.

Instalează Bara de instrumente Google

 1. Accesează pagina de pornire a Barei de instrumente Google.
 2. Pentru a instala Bara de instrumente Google pentru Internet Explorer, dă clic pe Descarcă Bara de instrumente Google.
 3. Vei vedea Termenii și condițiile și Politica de confidențialitate. Pentru a accepta, dă clic pe Acceptă și instalează.
 4. Când procesul de instalare a Barei de instrumente Google s-a finalizat, aceasta va apărea în partea de sus a ferestrelor noi din IE.

Află noțiuni introductive despre Bara de instrumente Google.

Remedierea problemelor

Dacă apare fereastra Control cont utilizator Windows

În timpul instalării, este posibil să apară fereastra Control cont utilizator Windows și să îți solicite permisiunea de a instala programul. Dacă nu ai drepturi de administrator (de exemplu, la locul de muncă), va trebui să contactezi administratorul de sistem pentru ajutor. Aceasta este persoana sau departamentul responsabil cu administrarea computerelor și a resurselor IT.

Alte probleme de instalare

Remediază problemele legate de instalarea Barei de instrumente Google.

You May Also Like

About the Author: Magda Macek

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *