Bara otel

Bara rotunda laminata din otelBulk Bara rotunda laminata din otel

Calitati disponibile

EN 10025 | S235JR, S275JR, S355J2, S355J0

EN 10083-3 | C45DIN 17 200 42CrMo4

EN 10084 | 16MnCr5

Dimensiuni disponibile

*Diametru: Ø21.3mm – Ø508mm (1/2 toli – 20 toli)

*Lungimile de fabricatie pentru tevile rotunde de presiune sunt intre 5 si 7m. De asemenea putem livra la cerere si dimensiuni atipice pe baza de comanda ferma.

Denumiri alternative

bara rotunda, profil rotund, otel rotund, bara rotunda trasa, rotund plin, profil rotund, otel rotund

Domenii de aplicare

Piese de mobilier, constructii metalice, executie de piese, echipamente de transport, diverse parti utilaje, fier forjat, elemente structurale, confectii metalice, buloane filetate, realizare de elemente decorative, fabricare de scule, suruburi, scule pentru domeniul agricol, etc.

Despre produs

Barele rotunde din otel sunt o componenta versatila si esentiala intr-o varietate de proiecte de constructie si productie. Aceste bare sunt fabricate din otel de inalta calitate si vin intr-o gama de dimensiuni si grosimi pentru a se potrivi diferitelor aplicatii.
Una dintre cele mai comune utilizari ale barelor rotunde de otel este in constructia de cladiri si infrastructura. Aceste bare sunt adesea folosite ca armatura in structurile din beton. Rezistenta si durabilitatea otelului il fac o alegere ideala pentru armarea betonului, iar barele rotunde din otel pot fi usor indoite si modelate pentru a se potrivi nevoilor specifice ale unui proiect de constructie.
Barele rotunde din otel sunt, de asemenea, folosite la fabricarea de masini si echipamente. Ele sunt o componenta cheie in productia de angrenaje, arbori, osii si alte piese care trebuie sa reziste la niveluri ridicate de stres si uzura. Rezistenta si durabilitatea otelului il fac alegerea ideala pentru aceste aplicatii, iar barele rotunde din otel pot fi prelucrate cu precizie la tolerante stranse pentru o potrivire perfecta.
Barele rotunde din otel sunt, de asemenea, utilizate intr-o varietate de alte aplicatii, cum ar fi in productia de tevi si tevi, in constructia de poduri si alte structuri grele si in crearea unei game largi de bunuri de consum.
O alta utilizare a barelor rotunde de otel este in productia de cabluri folosind operatii de prelucrare suplimentare cum ar fi trefilarea. Acestea apoi sunt utilizate intr-o varietate de aplicatii, cum ar fi macarale, ascensoare si alte echipamente de ridicare. Rezistenta si durabilitatea otelului il fac alegerea ideala pentru aceste aplicatii, iar barele rotunde din otel pot fi usor transformate in cabluri de sarma si cabluri de diferite dimensiuni si rezistente, pentru a se potrivi diferitelor nevoi.
Barele rotunde din otel pot fi, de asemenea, aliate cu alte metale pentru a crea oteluri specializate cu proprietati unice. De exemplu, otelul pentru scule este un tip de otel care este aliat cu wolfram, molibden si alte metale pentru a crea un otel extrem de dur si durabil, facandu-l ideal pentru utilizarea in scule si masini.
In concluzie, barele rotunde din otel sunt o componenta versatila si esentiala intr-o varietate de proiecte de constructie si productie. Sunt fabricate din otel de inalta calitate si vin intr-o gama de dimensiuni si grosimi pentru a se potrivi diferitelor aplicatii. Datorita rezistentei si durabilitatii lor, sunt o alegere ideala pentru betonul armat, masinile de productie si multe alte industrii.

Putem sa debitam la dimensiuni particulare in multiplu de metru sau sa avem pe stoc chiar formatul de care aveti nevoie.

La fel ca si otelul beton PC52, otelul beton BST500 este un fier striat provenit din tarile occidentale (Germania, Austria, Spania). BST este cuvant de origine germana – Betonsthal, iar 500 reprezinta limita de curgere a acestuia. Acest tip de otel beton se mai noteaza si cu B500S, unde indicativul S reprezinta otel striat. In Germania standardul reprezentativ pentru acest fier este DIN 488. Acum BST-ul se lamineaza si in tarile din EST: Moldova, Ucraina, Bulgaria, Turcia, inclusiv Romania la Targoviste, Buzau si Focsani. Otelul beton BST 500 se caracterizeaza prin 3 clase de ductilitate: A, B si C.

  • B500A este fierul cu cea mai mica ductilitate, avand deformarea specifica de 2.5%;
  • B500B are deformarea specifica de 5%;
  • B500C este fierul cu cea mai buna ductilitate de 7.5%.

Se caracterizeaza printr-o dispunere specifica a striurilor usor de recunoscut si deosebit de celelate tipuri de fier beton. La fel ca si otel beton PC52, suprafata barei de BST este strabatuta de doua nervuri longitudinale diametral opuse, impartind bara in doua jumatati:

  • una este realizata cu striuri alternante ,una la 45⁰ alta 30⁰(si tot asa mai departe) fata de nervura longitudinala;
  • cealalta jumatate este brazdata de striuri succesive la 45⁰.

Otel rotund 100 mm fabricat in doua variante: laminat la cald avand o toleranta de executie mai mare si tras la rece avand toleranta la executie foarte mica.

Unul din AVANTAJELE otelului rotund este considerat: reducerea timpilor si cheltuielilor proiectului realizat.

Otelul rotund poate fi folosit: forjat, sudat, ca piesa de imbinare intre alte elemente fiind utilizat in general la realizarea de buloane filetate, garduri, aplicatii uz casnic, etc.

In cazul utilizarii de otel rotund in medii cu umiditate sporita, propunem aprovizionarea de otel protejat prin zincare.

Specificatii tehnice

Standard de fabricatie Otel Rotund EN 10060 Calitate otel S 235, S 275, S 355 Conform EN 10025-2 Greutate pe metru   61.65 kg/ml Greutate pe bara de 6 metri 369.90 kg Material otel Forma rotunda

You May Also Like

About the Author: Horea Radu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *