Cărți pentru copii de 12 ani

Care sunt cele mai apreciate cărți de copii pentru 11 ani?

Literatura trebuie să călăuzească pașii celor mici încă din primii ani de viață, pentru a-i ajuta să își dezvolte atât abilitățile intelectuale ”tradiționale”, cât și așa numitele soft skills. Odată ajunși la o maturitate intelectuală suficientă pentru a desluși anumite concepte și principii complexe, și cărțile trebuie adaptate acestui nivel. La vârsta de 11 ani un copil este suficient de dezvoltat pentru a aborda lecturi mai serioase din care să poată trage multe învățături, dincolo de cele recomandate la școală, așa că am făcut o selecție a celor mai apreciate cărți de copii pentru 11-12 ani. Comics Didactic: Literatura română în benzi desenate este un volum ilustrat care va reuși să capteze interesul celor mici încă de la primele pagini. Poveștile clasice românești sunt expuse într-o manieră creativă și amuzantă, cultivând totodată setea de cunoaștere. După prima întâlnire cu celebre personaje, copilul va dori să descopere mai mult, ceea ce îl va determina să abordeze și varianta clasică și extinsă a poveștii. Tot în categoria celor mai apreciate cărți de citit pentru copii de 11 ani se încadrează și O călătorie prin lumea vie: de la bacterii la plante; o modalitate excelentă prin care viața poate fi înțeleasă în cele mai specifice detalii ale sale. Procesele chimice de bază, felul în care se formează norii, cum fierbe apa, la ce temperatură îngheață și multe alte astfel de curiozități pot fi satisfăcute în mod practic cu Marea carte a experimentelor. Acestea sunt doar câteva dintre titlurile care vor stârni interesul și îi vor captiva pe toți copiii de 11 ani și nu numai, însă lista continuă cu multe alte povești și lecții despre tot ce ne înconjoară.

Table of Contents

Care sunt cele mai căutate cărți de citit pentru copii de 12 ani?

Creșterea și dezvoltarea personală vin la pachet cu un set de gânduri și conștientizări asupra propriei persoane. Atât pentru fete, cât și pentru băieți, cartea Să vorbim cu Lea Olivier despre look poate fi un ajutor de nădejde pentru a-și descoperi stilul personal și modalitatea în care să îl exprime. Odată cu vârsta de 12 ani sau chiar mai devreme, copiii încep să aibă propriile preferințe de ordin estetic și o astfel de lectură le poate cizela alegerile în cel mai benefic mod. Pentru cei care au dezvoltat o pasiune puternică pentru un anumit scriitor, seria noastră de biografii poate fi modalitatea ideală prin care să ajungă să îl cunoască mai bine, să descopere mai multe opere și să afle dedesubturile acestora. Mihai Eminescu: Viața și opera este doar una dintre multiplele cărți ideale pentru a fi explorate la vârsta de 12 ani.

Ce autori de cărți pentru copii de 11-12 ani vă recomandăm?

În prezent, printre cei mai renumiți și apreciați autori de cărți pentru copii de 11-12 ani îi putem menționa pe Mihai Grajdeanu sau Gabriela Girmacea. Catherine Girard-Audet este un alt nume sonor care s-a făcut remarcat în literatura pentru cei mici și care propune titluri interesante care vizează lecții despre dezvoltare adaptate vârstelor mici.

Sunt atât de multe distracții pentru copiii din ziua de azi, încât știu că le rămâne foarte puțin timp pentru citit. Cred totuși că ar trebui să le facem loc și cărților în programul celor mici. Sunt atât de multe cărți grozave, pline de imaginație, de aventură și mister, încât ar fi păcat să-și piardă timpul numai cu jocurile video.

Dacă nu știți ce să alegeți din multitudinea de oferte, eu v-am pregătit mai jos o listă menită să vă ajute. Iar dacă aceste titluri nu vor fi suficiente, mai puteți găsi și altele în acest articol cu Recomandări de lecturi pentru copii de 10-12 ani sau în acest articol despre Cărți de aventură și mister.

Unele cărți sunt atât de interesante încât n-ar strica să le citească și părinții!

Cărți copii 10-12 ani: cele mai aventuroase titluri 

carti copii 10-12 ani

2. Păpușa de portelan, de Holly Black

POPPY, ZACH ȘI ALICE au jucat de când se știu același joc a cărui acțiune se petrece într-o lume populată de pirați, tâlhari, sirene și războinici. Peste ei domnește Marea Regină, o Păpușă de porțelan închisă într-o vitrină, ce îi blesteamă pe toți cei care o supără. Acum, cei trei prieteni au ajuns elevi de gimnaziu, iar Zach este obligat de tatăl lui să renunțe la aceste fantezii.

Când prietenia lor pare să se destrame, Poppy începe să o viseze pe Marea Regină și fantoma unei fetițe care nu își vă găsi liniștea decât atunci când Păpușa va fi îngropată. Zach, Alice și Poppy pornesc într-o ultimă aventură, pentru a împăca spiritul Reginei. Dar, pe măsură ce trec prin experiențe înfiorătoare, nu le rămâne decât să se întrebe: dacă există o fantomă, îi va mai lăsa aceasta vreodată în pace, odată ce i-a prins în ghearele sale?

Păpușa de porțelan este perfectă pentru copiii cărora le plac poveștile înfricoșătoare!

carti copii 10-12 ani

4. Taxiul lui Caleb, de Sally Chomet

Când tatăl lui Caleb dispare, Caleb și mama sa se luptă să supraviețuiască. Au foarte multe datorii, iar dacă nu vor reuși să le plătească, mama va trebui să-l dea pe Caleb unei organizații dubioase, Money Mongers. Aceasta este o companie dubioasă care oferă împrumuturi pentru locuințe, iar dacă clienții nu le pot achita, li se iau în schimb copiii.

În timp ce mama încearcă să găsească soluții pentru plata datoriilor, Caleb vrea să descopere misterul din jurul dispariției tatălui său. Taxiul pe care-l conducea acesta înainte să dispară îi poate oferi băiatului cele mai importante indicii despre ce s-a întâmplat cu adevărat cu tatăl său. Se întâmplă multe lucruri ciudate în orașul său și Caleb își dă repede seama că dispariția tatălui are legătură cu acestea.

O carte foarte haioasă care ne transmite faptul că banii nu reprezintă cel mai important lucru de pe pământ. Într-o lume materială, în care totul se învârte în jurul banilor, Caleb descoperă că familia și prietenii sunt cel mai de preț bun pe care-l poți deține.

Lumi paralele, aventuri nebune și mult umor, iată ce pot descoperi copiii în Taxiul lui Caleb.

carti copii 10-12 ani

Când doi copii și un elefant pornesc într-o călătorie epică prin America, nu ne putem aștepta decât la cele mai grozave aventuri și primejdii, care pândesc la tot pasul. Din Pennsylvania până în Nebraska, Tad și Cissie străbat râuri învolburate cu o plută, merg cu trenul și cu vaporul cu aburi, în căutarea unui adăpost sigur pentru ei și pentru elefantul Khush. În drumul lor către Nebraska, unde locuiește cea mai bună prietenă a lui Cissie, cei trei sunt urmăriți de un negustor și de soția acestuia, care vor să pună mâna cu orice preț pe elefant.

Pentru acest roman, Gillian Cross a primit prestigioasele premii Whitbread Children’s Novel Award și Smarties Prize, acordate celor mai talentați autori de literatură pentru copii din Marea Britanie și Irlanda.

carti copii 10-12 ani

8. Evadare din Lumea de Jos, de Kester Schlenz

Ar fi trebuit să fie o zi plină de distracție la târg, însă pentru Till, Meck și Bea este începutul unei catastrofe. Madam Malus, ghicitoarea în globul de cristal, îi alungă într-o lume plină de monștri,  fantome și vârcolaci. E sigură că nu vor mai găsi niciodată drumul spre casă și asta o face fericită.

Dar curajul și istețimea eroilor îi ajută să întâlnească în aventura lor și spirite binevoitoare, cum sunt fantoma piratului Klaus, veverița-vampir Stribbi, zeul vinului Bacchus și mumia lui Hatschepsut. Vor putea aceste spirite binevoitoare să-i ajute să evadeze din Infern? Copiii trebuie să câștige o serie de probe, care de care mai ciudate. Dar nici măcar Infernul nu are atâta imaginație pentru a învinge niște pusti de 10 ani, nu-i așa?

Evadare din Lumea de Jos este o aventură incredibilă și o poveste plină de umor.

carti copii 10-12 ani

10. Misterioasa Societate Benedict, de Trenton Lee Stewart

Bestseller New York Times, având nenumărate premii printre care Premiul School Library Journal pentru cea mai bună carte a anului, premiul E.B. White Read Aloud și aflată în Top 10 a Children’s Book Sense Pick, Misterioasa Societate Benedicteste o carte care a cucerit întreaga lume.

Am scris o recenzie detaliată despre această carte  în acest articol.

Nouă ne-au plăcut foarte mult aceste cărți copii 10-12 ani și le recomandăm cu mare drag!

Lectură plăcută!

Distribuie

You May Also Like

About the Author: Danut Urzica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *