
🐻
Zoo Pitești oferă publicului posibilitatea de a cunoaște și admira peste 1790 de animale, păsări și pești, din 45 de specii, printre care enumerăm: struț Emu, păun, tigru, lei, urși, bivolul alb, căprioare, maimuțe, lupi, nutrii, capre de Camerun, papagali exotici, reptile, precum și diferite specii de păsări de pradă.
Până la noi reglementări, publicul vizitator va putea accesa doar spațiile deschise din incinta Grădinii Zoo, rămânând închise deocamdată locul de joacă, pavilionul de terarii, acvarii și păsări exotice.
La casierie, cetățenii sunt obligați să respecte măsurile în vigoare privind distanțarea socială și prevenirea răspândirii noului coronavirus – păstrarea distanței de 2 metri față de ceilalți vizitatori.
De asemenea, piteștenii sunt rugați să respecte măsurile în vigoare privind distanțarea socială și prevenirea răspândirii noului coronavirus pe întreg parcursul vizitei lor în grădina zoologică (este interzisă intrarea pentru vizitare în grupuri mai mari de 3 persoane – excepție fac familiile cu mai mulți copii).
ATENȚIE! Distanța de 2 metri trebuie păstrată atât între vizitatori, cât și între vizitatori și personalul grădinii zoologice, precum și între vizitatori și animalele din colecție (unde situația permite apropierea la distanțe mai mici).
Ieșirea vizitatorilor va fi organizată conform indicatoarelor direcționale. Excepție fac vizitatorii cu cărucioare pentru copii și persoanele cu dizabilități care se deplasează în scaun cu rotile; aceste categorii de vizitatori vor utiliza pentru intrare/ieșire calea principală de acces în zoo.
În situația în care se impune limitarea numărului de vizitatori care pot fi admiși în același timp în incinta grădinii zoologice și acest număr va fi depășit, vor fi anunțați vizitatorii de la intrare că s-a atins numărul maxim permis, iar aceștia vor fi rugați să aștepte până când accesul lor în grădina zoologică va fi permis.
În funcție de evoluția evenimentelor, programul și/sau condițiile de vizitare pot suferi modificări. Acestea vor fi aduse la cunoștința vizitatorilor în timp util.
🐵
Situată în Parcul Trivale, Grădina Zoologică Pitești are o suprafata de 12 ha.
În Grădina Zoo există aproape 70 de specii de animale, păsări, reptile, papagali și pești, fiind estimat un număr total de aproape 1790 de viețuitoare.
Se remarcă exemplare unice în țară precum: ursul tibetan, câinele dingo, specii rare de papagali Ara, papagali Călugăr, Kiangi, Watusii, carnivore sălbatice-lei, tigri, lupi, urși bruni, fazani din diferite specii, maimuțe etc.
Grădina Zoologică rămâne unul dintre locurile preferate de copii și părinți în zilele cu soare.
Grădina zoologică din orașul Pitești este o altă atracție a județului Argeș.
A fost inaugurată în anul 1950 și amenajată în cadrul Pădurii Trivale. Ocupă o suprafață de 12 hectare, pe întinderea căreia se află peste 100 de animale adăpostite.
Pe lângă felinele sălbatice cunoscute, poți vedea și alte specii, precum capra de Camerun, vulpe argintie, struț Emu, lamă și altele.
De asemenea, pe lângă acestea, în grădină sunt găzduite și păsări de pradă sau exotice, dintre care amintim lebăda neagră sau păunul asiatic.
În acest areal a fost amenajat și un spațiu de joacă pentru copii.
O bună perioadă de timp a fost pe locul al patrulea în topul celor mai dotate Grădini Zoo din țară.
Însă deși i-a cam scăzut imaginea din cauza ignoranței autorităților care nu s-au îngrijit de buna funcționare a obiectivului, totuși merită vizitată.
Adaugi „Grădina zoologică din Pitești” în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Argeș?
Destinatii
Activități
Cazare
Mâncare
Reviews
-
de la
de la
La interior GRĂDINA ZOOLOGICĂ se fac eforturi pentru un ambient plăcut și relaxant La exterior,parcarea este foarte dezorganizată lipsită de locuri pentru popas(băncuțe).Parcarea este subdimensionată.Se poate renunța total organizând de la parcarea Cornul Vânătorului un trenuleț auto.CORNUL VÂNĂTORULUI este o EMBLEMĂ a judetului Argeș, păcat că nu se amenajează căile de acces la standarde profesioniste, profesionale. Traseul de la Cornul Vânătorului către Gradina Zoologică este groaznic suntem în secolul xxi și se lucrează că în era primitivă. Se chieltuie banii pe lucrurile fără valoare și pe acest traseu nu găsești o pistă pentru bicicliști, traseu pietonal cu băncuțe cochete,traseu pentru copiii cu role trotinete. ALȚII ( nu dau numele țărilor) au făcut prin munți cărări și trasee suspendate PENTRU divertisment,NOI nu facem cum trebuie un drum sau o autostradă nu mai zic de o băncuță pe care să te așezi la odihnă și meditație la ceea ce vezi.De la Grădina Zoologică și până la sensul giratoriu ,capăt linie autobuz,NU AM GĂSIT O BĂNCUȚĂ UNDE SĂ MĂ AȘEZ PENTRU ODIHNĂ. CÂND OAMENII SE CEARTĂ, DRACUL CÂȘTIGĂ. Vă salut să auzim de bine.
-
de la
de la
E ok, dar se poate investi pentru extinderea ei. Ar fi un reper important
-
de la
de la
Locația este frumoasa.Va rog sa schimbați programul pe internet,pe internet scrie Lunea deschis si când am ajuns acolo era închis!
-
de la
de la
Actualizați programul: lunea e închis. Puneți un anunț cu programul la Cornul Vânătorului să nu mai vina lumea pe jos degeaba.
-
de la
de la
Animale relaxate si destul de curat…de vizitat!
Amplasat intr-o locatie de vis, in inima padurii Trivale si inconjurat de animale din toate colturile lumii, spatiul de joaca din interiorul Gradinii Zoologice Pitesti trebuia sa fie un punct de maxim interes, atat pentru copii, cat si pentru parintii care-i insoteau.
Am reusit asadar sa raspundem solicitarilor clientului, ofertand, pe langa leagane si complexe de joaca, si echipamente dinamice, destinate copiilor mai mari: tiroliana si un sistem de catarare foarte inalt, de aproximativ 6,5m.
N-au lipsit provocarile si situatiile neprevazute. A trebuit sa configuram spatiul de joaca in asa fel incat sa pastram si sa protejam arbori foarte vechi, bineinteles cu respectarea suprafetelor de siguranta ale fiecarui echipament si, ca o noutate aparuta in timpul lucrarilor, a trebuit sa deplasam usor intregul perimetru destinat locului de joaca, datorita reconfigurarilor accesului in Gradina Zoologica.
Insa atunci cand auzi copiii spunand „…noi am venit aici pentru locul de joaca, nu pentru Gradina Zoologica, ca animalele le-am vazut de multe ori…” uiti de toate problemele intampinate pe parcursul lucrarii si ai satisfactia lucrului bine facut.
Componenta proiectului:
- Sistem de catarare Chavi;
- Modul de leagane cu 4 sezuturi;
- Carusel bancheta;
- Balansoar pe arc elicoidal tip triunghi;
- Complex de joaca Nimueh;
- Tiroliana de 24m;
- Casuta de joaca Luxi;
- Echipament pe arc elicoidal tip ponei;
- Echipament pe arcuri elicoidale tip multibalansoar;
- Echipament pe arc elicoidal tip manz.