Pinguin imperial

Pinguinul imperial (Aptenodytes forsteri) este cea mai mare și mai rezistentă pasăre marină. Face parte, împreună cu pinguinul regal, din genul Aptenodytes. Trăiește pe banchizele imense plutitoare ale Antarctidei, suportând temperaturi de -20°C și vânturi cu putere de uragan.

Pinguinul imperial trăiește pe banchizele Antarcticii și ale mărilor înconjurătoare, fiind astfel singura pasăre din lume care nu calcă în viața ei pe tărâm uscat. Spre deosebire de păsările zburătoare, el nu are oase pneumatice. Astfel se poate explica parțial de ce scufundările sub apă nu reprezintă un efort pentru el. Se poate scufunda până la adâncimi de maxim 565 m și poate rămâne sub apă chiar și 22 minute, mult mai mult decât alte specii de păsări scufundătoare.

Cu toate că pinguinul imperial este un animal marin și își dobândește hrana exclusiv din apă, cuibul și-l face la adăpostul unui zid de gheață, la o distanță mare de litoral. Deoarece păsările clocesc iarna, ele trebuie să aleagă un loc unde gheața nu se topește de la venirea verii până când puii devin independenți. Tocmai din acest motiv unele păsări se deplasează și până la 300 km în interiorul banchizei.

În Antarctica viețuiesc peste de 300 000 de pinguini imperiali. În arealul lor și chiar în afara acestuia au puțini inamici naturali. Numai leul de mare și balena ucigașă mai prind uneori câte un pinguin imperial mai dezvoltat. Pe banchizele plutitoare se mai întamplă ca și pescărușii răpitori să fure câțiva pui. Cel mai mare pericol pentru puii de pinguini îl reprezintă totuși lupul-de-mare.

Pinguinul imperial vânează pești și raci. Nu este un înotător deosebit de rapid, atingând sub apă viteze de doar 6–27 km/h.

Ou de pinguin imperial

Masculul clocește timp de 40–50 de zile, protejând oul de frig cu ajutorul membranei de clocit ce îi atârnă de la nivelul abdomenului. Masculii se așază aproape unul de altul pentru a păstra căldura, numărul acestora depășind uneori 6000. Timp de 110–115 zile, ei nu mănâncă absolut nimic.

Femela revine cu puțin timp înainte de ecloziune,(sau la cateva zile dupa) preia oul, iar apoi protejează puiul timp de aproximativ 40 de zile. Masculul, epuizat, care până în acest moment a pierdut aproape jumătate din greutatea corporală, poate porni, în sfârșit, în căutarea hranei. Când puiul devine suficient de mare pentru a viețui singur, rămâne cu puii de aceeași vârstă într-o „grădiniță”, părintii lor pornind la vânătoare.

Pinguinul imperial este un „turist” perseverent. Unele colonii, cum ar fi cea din insula Hope, se află la distanța de 300 km de țărm.

Pinguinul Imperial

Pinguinul Imperial traieste pe banchizele Antarcticii si ale marilor inconjuratoare, fiind astfel singura pasare din lume care nu calca in viata ei pe taram uscat. Spre deosebire de pasarile zburatoare, el nu are oase pneumatice. Astfel se poate explica partial de ce scufundarile sub apa nu reprezinta un efort pentru el. Se poate scufunda pana la adancimi de maxim 565 m si poate ramane sub apa chiar si 22 minute, mult mai mult decat alte specii de pasari scufundatoare.

Pinguinul imperial este colorat, cu un penaj negru intens pe partea dorsala, inclusiv capul, gatul, spatele, aripile si coada. Penajul negru devine maroniu in perioada dintre decembrie si februarie. Burta si pieptul sunt albe, la fel si partea inferioara a aripilor.Zonele din jurul urechilor pinguinului imperial sunt aurii, mandibula superioara este neagra, iar cea inferioara este roz, portocalie sau lila. Atat masculul cat si femela sunt similari ca infatisare. Puii de pinguin imperial au penajul gri, capul este negru.

Cu toate ca pinguinul imperial este un animal marin si isi dobandeste hrana exclusiv din apa, cuibul si-l face la adapostul unui zid de gheata, la o distanta mare de litoral. Deoarece pasarile clocesc iarna, ele trebuie sa aleaga un loc unde gheata nu se topeste de la venirea verii pana cand puii devin independenti. Tocmai din acest motiv unele pasari se deplaseaza si pana la 300 km in interiorul banchizei.

In Antarctica vietuiesc aprox. 220 000 perechi de pinguini imperiali. In arealul lor si chiar in afara acestuia au putini inamici naturali. Numai foca leopard si balena ucigasa mai prind uneori cate un pinguin imperial mai dezvoltat. Pe banchizele plutitoare se mai intampla ca si pasarile rapitoare sa fure cativa pui. Cel mai mare pericol pentru puii de pinguini il reprezinta totusi foca leopard. Pinguinul imperial vaneaza pesti si raci. Nu este un inotator deosebit de rapid, atingand sub apa viteze de doar 6-27 km/h.

In ciuda conditiilor aspre de trai, pinguinul imperial traieste in jur de 20 de ani. Cu toate acestea, doar 19,1% dintre pui supravietuiesc in primul an de viata si apoi 95,1% dintre cei care au supravietuit primului an de viata reusesc sa traiasca mai mult.

Video Pinguinii Imperiali

Video Pinguinii Imperiali

Pinguinul imperial este monogam in fiecare perioada de imperechere. Desi majoritatea isi schimba perechea in fiecare an, 14.6% dintre acestia isi pastreaza perechea si urmatorul an si doar 4.9% isi mai pastreaza perechea si in al treilea an. Interesant este ca exista o diferenta de proportie intre numarul masculilor si cel al femelelor. Din populatia de pinguin imperial, 39.5% sunt masculi si 60.5% sunt femele. Aceasta disproportie duce la o competitie acerba intre femele pentru a castiga imperecherea cu un mascul.

In luna mai si iunie, femela pinguin imperial va depune un singur ou ce cantareste intre 460 si 470 grame, urmand sa fie clocit de mascul. Prima imperechere apare in jurul varstei de 3 ani.
Masculul cloceste timp de 50-64 de zile, protejand oul de frig cu ajutorul membranei de clocit ce ii atarna de la nivelul abdomenului. Masculii se aseaza aproape unul de altul pentru a pastra caldura, numarul acestora depasind uneori 6000. Timp de 110-115 zile, ei nu mananca absolut nimic, pierzand aproximativ 40% din greutatea corpului. Cand dorm pinguinii pierd mai putina energie, din acest motiv pot dormi 20 ore pe zi, chiar si 24.
Femela revine cu putin timp inainte de ecloziune,(sau la cateva zile dupa) preia oul, iar apoi protejeaza puiul timp de aproximativ 40 de zile. Masculul, epuizat, care pana in acest moment a pierdut aproape jumatate din greutatea corporala, poate porni, in sfarsit, in cautarea hranei. Cand puiul devine suficient de mare pentru a fi singur, ramane cu puii de aceasi varsta in „creşa”, parintii pornind la vanatoare.

Pinguinul imperial s-a adaptat la cele mai neprietenoase conditii de mediu din lume. Mentinerea caldurii corporale este extrem de importanta, de aceea haina sa este compusa din mai multe duzini de pene pe centimetru patrat. Penele ce acopera stratul inferior de puf sunt scurte si tari, se lipesc unele de altele, formand astfel un strat de aer termoizolant. Pana si conformatia pinguinului imperial serveste la pastrarea caldurii, suprafata sa corporala este mai mica proportional cu greutatea.
Stratul termoizolant de grasime este si o sursa importanta de energie. Structura cailor nazale prezinta un sistem de schimb al aerului, incat in expiratie pierde o cantitate mica de caldura. Membrele posterioare si membrana interdigitala s-au dezvoltat astfel incat si la acest nivel pierderile de caldura sunt minime. La pastrarea caldurii contribuie si faptul ca pinguinii stau in grupuri, aproape unul de altul.

Plimba-te prin zapda alaturi de Pinguinul Imperial. Folosind cartea de colectie cu animale inclusa alaturi de aplicatia Wiltopia, copiii pot invata totul despre animalute si habitatele acestora si pot face chiar si un selfie datorita functiei de proiectare a animalutelor in confortul propriei case prin intermediul AR. Cu Wiltopia – linia de produse ecologice de la PLAYMOBIL care este alcatuita in medie din 80% materiale sustenabile – copiii pot porni in aventuri in regiuni vibrante din intreaga lume, incurajand aprecierea fata de animalele salbatice care traiesc acolo si fata de planeta noastra in ansamblu. Joaca-te cu acest set de unul singur sau combina-l cu restul jucariilor tematice Wiltopia (#71048-71074, 71007-71012 – vandute separat) pentru si mai multa distractie salbatica, cu animale! Setul include: un pinguin imperial, patru pestisori, accesorii si cardul cu animalul corespunzator pentru a debloca continutul digital.

WILTOPIA PINGUIN IMPERIAL

Numar produs:

71061

L39.90

Plimba-te prin zapda alaturi de Pinguinul Imperial. Folosind cartea de colectie cu animale inclusa alaturi de aplicatia Wiltopia, copiii pot invata totul despre animalute si habitatele acestora si pot face chiar si un selfie datorita functiei de proiectare a animalutelor in confortul propriei case prin intermediul AR. Cu Wiltopia – linia de produse ecologice de la PLAYMOBIL care este alcatuita in medie din 80% materiale sustenabile – copiii pot porni in aventuri in regiuni vibrante din intreaga lume, incurajand aprecierea fata de animalele salbatice care traiesc acolo si fata de planeta noastra in ansamblu. Joaca-te cu acest set de unul singur sau combina-l cu restul jucariilor tematice Wiltopia (#71048-71074, 71007-71012 – vandute separat) pentru si mai multa distractie salbatica, cu animale! Setul include: un pinguin imperial, patru pestisori, accesorii si cardul cu animalul corespunzator pentru a debloca continutul digital.

Varsta recomandata 4 ani +

Warning: choking hazard! Contains small ball and small parts. Not for children under 3 years.

Plimba-te prin zapda alaturi de Pinguinul Imperial. Folosind cartea de colectie cu animale inclusa alaturi de aplicatia Wiltopia, copiii pot invata totul despre animalute si habitatele acestora si pot face chiar si un selfie datorita functiei de proiectare a animalutelor in confortul propriei case prin intermediul AR. Cu Wiltopia – linia de produse ecologice de la PLAYMOBIL care este alcatuita in medie din 80% materiale sustenabile – copiii pot porni in aventuri in regiuni vibrante din intreaga lume, incurajand aprecierea fata de animalele salbatice care traiesc acolo si fata de planeta noastra in ansamblu. Joaca-te cu acest set de unul singur sau combina-l cu restul jucariilor tematice Wiltopia (#71048-71074, 71007-71012 – vandute separat) pentru si mai multa distractie salbatica, cu animale! Setul include: un pinguin imperial, patru pestisori, accesorii si cardul cu animalul corespunzator pentru a debloca continutul digital. „Imi plac jucariile PLAYMOBIL pentru ca totul este atat de real. Imi place mult sa-mi creez propriul scenariu de joc cu figurine. Da, este foarte distractiv. ” un mic fan PLAYMOBIL Din 1974, sistemul de jucarii PLAYMOBIL, creat de Hans Beck, a devenit un clasic al locurilor de joaca pentru copii, cu numeroasele sale lumi creative – de la o nava cu pirati la un spital pentru copii. Circa 3,5 miliarde de figurine cu zambetul caracteristic au fost produse de atunci si incanta copiii din intreaga lume. Aproximativ 40 de scenarii de joc sunt distribuite in aproape 100 de tari de pe glob. Atat parintii, cat si educatorii apreciaza sistemul de jucarii PLAYMOBIL ca fiind un reprezentant al jocului creativ de inalta calitate. Joc creativ de rol cu PLAYMOBIL Principiul unic de joc stimuleaza imaginatia si creativitatea, promovand dezvoltarea copilului. PLAYMOBIL aduce “o lume in miniatura”, in care copiii pot interpreta diferite roluri, pot crea sau reproduce povesti, aventuri si situatii din viata reala. Cu multiple talente, aceste figuri vesele depasesc cu succes tot felul de provocari – spre exemplu cavaleri sau pirati in scenarii istorice, ca muncitori in constructii, veterinari si politisti din lumea de azi sau ca agenti secreti in lumi virtuale. Oamenii creativi de la PLAYMOBIL vin in mod constant cu idei si completari noi pentru a le oferi celor mici de pretutindeni distractie de lunga durata.

Detalii plata

Vă punem la dispoziție 2 opțiuni de plată:

Numerar la livrare – Puteti plăti cumpărăturile în numerar, în momentul în care acestea vă vor fi livrate de către curier. In unele situatii, optiunea de plata prin numerar la livrare nu este activa daca valoarea comenzilor nu depaseste 300 lei. In aceasta situatie, optiunea de plata prin numerar la livrare nu va afisata in procesul de finalizare a comenzii.

Card de credit sau debit – Se poate efectua plata online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastra, in conditii de siguranta deplina. Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro, daca au cod CVV2/CVC2). Nu este perceput niciun comision suplimentar pentru tranzactii. Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv pe serverele PlatiOnline. Siguranta informatiilor dvs. este garantata de faptul ca PlatiOnline nu stocheaza datele confidentiale ale cardului dvs, ci le trimite criptat pe o conexiune securizata catre banca procesatoare. In acest fel informatiile dvs. sunt in siguranta. Indiferent de valuta pe care o aveti in cont, tranzactiile se fac in lei, la cursul de schimb al bancii dumneavoastra. Tranzactia va aparea pe extrasul de cont cu numele avamia.

 

DETALII LIVRARE

Produsele vă sunt expediate în general în maximum 7 zile lucrătoare de la data validării comenzii.

După plasarea comenzii pe site, în scurt timp veți fi contactat de unul dintre operatorii noștri care va stabili cu dumneavoastră detaliile legate de livrare.

Pentru dumneavoastră am pus la punct o rețea de transport ce reduce la minimum timpul în care articolele comandate vă vor fi livrate.

Livrarea comenzilor se va face astfel:

  • gratuit, la adresa aleasă de dumneavoastră, dacă valoarea totală a produselor comandate depășește 300 Lei sau
  • aplicand tariful standard de 25 Lei, la adresa aleasă de dumneavoastră, dacă valoarea totală a produselor comandate este sub 300 Lei. In situația în care adresa de livrare nu se află în aria de acoperire FAN COURIER, se pot percepe costuri suplimentare. Aceste costuri sunt afișate în pagina de finalizare a comenzii dupa ce introduceti adresa de livrare sau vi se vor comunica telefonic înainte de expedierea comenzii.
  • Produsele pot fi ridicate și de la un EasyBox Sameday. În acest caz, se aplică un tarif de 9,9 ron dacă valoarea comenzilor nu depășește 300 ron.

You May Also Like

About the Author: Iuliu Dimitru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *