Pui de struti

3 iunie 2019

Specii de struti

Dupa cum am promis, am revenit cu un nou articol despre rasele de struti existente.

Descrierile urmatoare va vor ajuta sa cunoasteti mai bine trasaturile acestor pasari precum si alte caracteristici interesante.

Strutii sunt originari si traiesc in mai multe continente din lume, dupa cum urmeaza:

Struţul African trăieşte în savanele şi zonele desertice din centrul Africii, struţul Nandu este mai închis la culoare şi trăieşte în America de Sud şi Emu, care este struţul australian (mai mic decât cel african şi fără creastă).

Cu excepţia struţului african, celelalte specii nu mai trăiesc în sălbăticie fiind domesticite şi crescute în ferme.

Strutul (Strutio Camelus) cuprinde 4 subspecii: Australis, Molybdophanes, Camelus si Masaicus. Numele mai uzuale de identificare a subspeciilor sunt:

  • Africa Black (Black Neck)
  • Blue Neck – Namibia
  • Blue Neck – Zimbabwe
  • Red Neck

 

Africa Black (Black Neck):

Este un rezultat a foarte multe incrucisari, care au inceput acum mai bine de 100 ani, in Africa de Sud; in special pentru a creste calitatea penelor (pentru piata franceza) si dupa cativa ani pentru productia de piele.

Caracteristici:

Strutii din aceasta specie au gatul si picioare mai scurte ia pielea este de culoare gri. Pe piele, foliculii sunt numerosi si foarte desi. Ciocul si picioarele femelelor au zone mai deschise. In medie depun 65 oua pe sezon fiecare ou cantarind 1.1 – 1.6 kg. In general este o pasare linistita si docila.

African Black este cea mai comuna specie din lume, a fost obtinuta de fermierii sud africani prin incrucisari selective obtinand o pasare docila cu o productie ridicata de oua, ajung devreme la maturitate sexuala, cu o productie de piele si pene de o calitate superioara. Tot ei au fost si primii exportatori in intreaga lume. Fiind crescuti de multa vreme, imperecheati si selectati pentru productia de pene si piele, au o marime mai mica si de aceea cantitatea de carne furnizata este mai mica.

 

Blue Neck – Namibia:

In ceea ce priveste Blue Neck Namibia – aceasta subspecie este chiar mai saraca in carne decat cea anterioara. Blue Neck Namibia a crescut aproape complet in zona desertica si de aceea strutii originali erau inalti si slabi pentru a face fata mai bine caldurii.

Caracteristici:

Are gatul si picioarele lungi; corpul sau este ingust si are la spate o cocoasa vizibila (iesita in afara). Penajul este subtire si moale. Pielea are cativa foliculi, destul de rari in timpul perioadei de imperechere, partea frontala a metatarsului si picioarele masculului devin rosii. Nu au un caracter foarte bun si sunt foarte iritabili.

 

Blue Neck – Zimbabwe:

Primul lucru despre ei este ca au un caracter usor de manipulat. Blue neck Zimbabwe are o rata de crestere mult mai rapida fata de celelalte subspecii ajungand sa depaseasca 100Kg in greutate atunci cand are doar 7 luni.

Caracteristici:

Este inalt cu un corp masiv. Greutatea si masa crpului este mult mai mare decat a celorlalte specii; 120-140 kg pentru femele si 150-170 kg pentru masculi. In timpul sezonului de imperechere picioarele sunt colorate in rosu pana la baza coapsei, de asemeni capul si pielea de pe gat capata tente rosiatice. Foliculii de pe piele sunt mai rari. Femelele au pene lungi si drepte; cele de pe pieptul masculilor fiind putin curbate. Ciocul si picioarele femelelor au o culoare gri-negru uniforma. Femelele depun in jur de 60 de oua pe sezon, fiecare ou cantarind aproximativ 1.5-2.2 kg.

 

Red Neck:

Are un corp masiv, este destul de agresiv si neproductiv. Femela incepe sa depuna oua dupa ce ajunge la 3-5 ani; se adapteaza foarte greu pentru reproductie in mediul artificial si de aceea se intampla sa nu depuna nici un ou sau atunci cand o face, puii rezultati sunt foarte slabi.

Caracteristici:

Pielea de pe intregul corp este colorata in roz, mai intensa in perioada de imperechere. Capul este lipsit de puf.

 

Urmariti in continuare blog-ul Agroland pentru ca urmeaza si  articolul cel mai interesant “Ranile si bolile specifice strutilor”.

Puteti accesa magazinul on-line Agroland facand click pe link-ul de mai jos. Aici puteti gasi informatii despre produsele pentru hrana strutilor.

https://shop-agroland.ro/cautare?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_category=all&s=strut&submit_search=

 

You May Also Like

About the Author: Ana Kinczllers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *