Sageata in jos

Puteți folosi comenzile rapide de la tastatură pentru ca TalkBack să citească, să navigheze pe ecran sau să vă gestioneze setările.

Pasul 1: configurați dispozitivul și tastatura

Pentru a folosi comenzile rapide de la tastatură cu TalkBack, conectați o tastatură externă la dispozitivul Android.

Aflați cum să vă conectați prin Bluetooth pe dispozitiv.

Pasul 2: folosiți comenzile rapide de la tastatură

TalkBack oferă două seturi de comenzi rapide de la tastatură, numite aranjări ale tastelor. Majoritatea dispozitivelor folosesc aranjarea prestabilită a tastelor, care include mai multe comenzi rapide. Pentru a comuta între aranjările tastelor, aflați cum să modificați setările pentru comenzile rapide de la tastatură.

Aranjarea prestabilită a tastelor

Navigare

Navigați la elementul următor

 • În modul de citire continuă, această comandă rapidă derulează rapid textul.

Alt + săgeată spre dreapta

Navigați la elementul anterior

 • În modul de citire continuă, această comandă rapidă derulează rapid textul înapoi.

Alt + săgeată la stânga Navigați la elementul de mai sus Alt + săgeată în sus Navigați la elementul de mai jos Alt + săgeată în jos Navigați la primul element Alt + ctrl + săgeată spre stânga Navigați la ultimul element Alt + ctrl + săgeată spre dreapta Navigați la fereastra următoare Alt + ctrl + săgeată în jos

Navigați la fereastra anterioară

 • În vizualizarea cu ecran împărțit, această comandă rapidă mută focalizarea între cele două aplicații deschise. În caz contrar, mută focalizarea între bara de navigare, ecranul principal și bara de stare.

Alt + Ctrl + săgeată în sus Navigați la cuvântul următor Alt + Shift + Ctrl + săgeată spre dreapta Navigați la cuvântul anterior Alt + Shift + Ctrl + săgeată spre stânga Navigați la caracterul următor Alt + Shift + săgeată spre dreapta Navigați la caracterul anterior Alt + Shift + săgeată spre stânga Dați clic pe elementul focalizat Alt + Enter Atingeți lung elementul focalizat Alt + Shift + Enter Citește începând de sus Alt + Ctrl + Enter Citiți începând cu articolul următor Alt + Ctrl + Shift + Enter

Acțiuni globale

Înapoi

Alt + Ctrl + Backspace

Alt + Delete

Acasă Alt + Ctrl + h Aplicații recente Alt + Ctrl + r Notificări Alt + Ctrl + n Redă sau întrerupe conținutul media Alt + Shift + spațiu Următoarea comandă pentru citire Alt + Shift + Ctrl + săgeată în jos Comanda pentru citire anterioară Alt + Shift + Ctrl + săgeată în sus Mută focalizarea de navigare înainte sau ajustează în jos comanda pentru citire Alt + Shift + săgeată în jos Mută focalizarea de navigare înapoi sau ajustează în sus comanda pentru citire Alt + Shift + săgeată în sus Caută pe ecran Alt + Ctrl + / Deschideți meniul TalkBack Alt + spațiu Întrerupeți sau reluați TalkBack Alt + Ctrl + z Deschideți lista de acțiuni Alt + Ctrl + spațiu Afișați limbile instalate Alt + Ctrl + l

Navigare în text

Treceți la cuvântul următor Alt + Shift + Ctrl + săgeată spre dreapta Treceți la cuvântul anterior Alt + Shift + Ctrl + săgeată spre stânga Treceți la caracterul următor Alt + Shift + săgeată spre dreapta Treceți la caracterul anterior Alt + Shift + săgeată spre stânga

Navigarea în pagini web Chrome

Folosiți aceste comenzi rapide pentru a trece la elementul următor sau la cel anterior dintr-o pagină.

Reper ARIA

 • Înainte: Alt + d
 • Înapoi: Alt + Shift + d

Buton

 • Înainte: Alt + b
 • Înapoi: Alt + Shift + b

Casetă de selectare

 • Înainte: Alt + x
 • Înapoi: Alt + Shift + x

Casetă combo

 • Înainte: Alt + z
 • Înapoi: Alt + Shift + z

Ctrl

 • Înainte: Alt + c
 • Înapoi: Alt + Shift + c

Câmp editabil

 • Înainte: Alt + e
 • Înapoi: Alt + Shift + e

Element focalizabil

 • Înainte: Alt + f
 • Înapoi: Alt + Shift + f

Grafic

 • Înainte: Alt + g
 • Înapoi: Alt + Shift + g

Titlu

 • Înainte: Alt + h
 • Înapoi: Alt + Shift + h

Titlu de nivel 1, 2, 3, 4, 5 sau 6

 • Înainte: Alt + [1 – 6]
 • Înapoi: Alt + Shift + [1 – 6]

Link

 • Înainte: Alt + l
 • Înapoi: Alt + Shift + l

Listă

 • Înainte: Alt + o
 • Înapoi: Alt + Shift + o

Articol din listă

 • Înainte: Alt + i
 • Înapoi: Alt + Shift + i

Tabel

 • Înainte: Alt + t
 • Înapoi: Alt + Shift + t

Sfat: puteți alege o altă tastă decât Alt pentru comenzile rapide. Pentru a alege altă tastă de modificare, deschideți Setările TalkBack. Apoi, selectați Setări avansate apoi Comenzi rapide de la tastatură apoi Alegeți tasta de modificare.

Aranjarea clasică a tastelor

Navigare

Treceți la elementul următor Alt + Shift + săgeată spre dreapta Treceți la elementul anterior Alt + Shift + săgeată spre stânga Treceți la primul element Alt + Shift + săgeată în sus Treceți la ultimul element Alt + Shift + săgeată în jos Dați clic pe elementul focalizat Alt + Shift + Enter

Acțiuni globale

Înapoi Alt + Shift + Backspace Acasă Alt + Shift + h Aplicații recente Alt + Shift + r Notificări Alt + Shift + n Căutați pe ecran Alt + Shift + / Setarea de navigare următoare Alt + Shift + = Setarea de navigare anterioară Alt + Shift + – Deschide meniul TalkBack Alt + Shift + g Opriți vorbirea TalkBack Ctrl Întrerupeți sau reluați TalkBack Alt + Shift + z

Modificați setările pentru comenzile rapide de la tastatură

Pentru a comuta între aranjarea prestabilită și cea clasică a tastelor:

 1. deschideți meniul TalkBack;
  • pe dispozitivele cu gesturi cu mai multe degete: atingeți cu trei degete. Sau glisați în jos, apoi spre dreapta dintr-o singură mișcare;
  • pe dispozitivele fără gesturi cu mai multe degete (înainte de actualizarea Android R la TalkBack 9.1): glisează în jos, apoi spre dreapta dintr-o singură mișcare;
 2. selectați Setări TalkBack apoi Setări avansate apoi Comenzi rapide de la tastatură;
 3. sub „Aranjarea tastelor”, selectați Alegeți o aranjare a tastelor;
 4. alegeți o aranjare a tastelor:
  • aranjarea clasică a tastelor: include comenzile rapide de bază;
  • aranjarea prestabilită a tastelor: include mai multe comenzi rapide, cum ar fi cele pentru a naviga în pagini Chrome.

Sfat: puteți reatribui comenzile rapide de la tastatură. Din ecranul de setări, selectați comanda rapidă. Apoi urmați instrucțiunile de pe ecran.

Pentru ajutor suplimentar privind TalkBack, contactați Echipa de asistență Google pentru persoanele cu dizabilități.

Acest articol descrie comenzile rapide de la tastatură și tastele funcționale din Word pentru Windows.

Obțineți aceste comenzi rapide de la tastatură într-un document Word la acest link: Word 2016 pentru comenzile rapide de la tastatură Windows .

Dacă utilizațiMicrosoft #x1 Starter, rețineți că nu toate caracteristicile listate pentru Word sunt acceptate în Word Starter. Pentru mai multe informații despre caracteristicile disponibile în Word Starter, accesați Caracteristici Word care nu sunt acceptate complet în Word Starter .

Dacă o acțiune pe care o utilizați frecvent nu are o tastă de comandă rapidă, puteți să înregistrați o macrocomandă pentru a crea una. Pentru instrucțiuni, accesați Crearea sau rularea unei macrocomenzi sau Utilizarea unui cititor de ecran pentru a crea o macrocomandă în Word .

Pentru a găsi rapid o comandă rapidă în acest articol, puteți utiliza Căutarea. Apăsați Ctrl+F, apoi tastați cuvintele de căutare.

Apăsați F6 până când panoul de activități este selectat.

Pentru a închide un panou de activități utilizând tastatura:

Alt+W, Q, apoi utilizați tasta Tab din caseta de dialog Zoom pentru a accesa valoarea dorită.

Acest tabel afișează comenzile rapide utilizate cel mai frecvent înMicrosoft #x1 .

Comenzile rapide de la tastatură pentru Panglică

Panglica grupează opțiunile asociate pe file. De exemplu, pe fila Pornire , grupul Font include opțiunea Culoare font . Apăsați tasta Alt pentru a afișa comenzile rapide din panglică, denumite Sfaturi pentru taste, ca litere în imagini mici, lângă file și opțiuni, așa cum se arată în imaginea de mai jos.

Sfaturi pentru taste în panglica din Word 365

Notă: Programele de completare și alte programe pot adăuga file noi în panglică și pot furniza taste de acces pentru acele file.

Puteți combina literele sfaturilor pentru taste cu tasta Alt pentru a crea comenzi rapide denumite Taste de acces pentru opțiunile din panglică. De exemplu, apăsați Alt+H pentru a deschide fila Pornire și Alt+Q pentru a trece la câmpul Spune-mi sau Căutare . Apăsați Alt din nou pentru a vedea Sfaturi taste pentru opțiunile pentru fila selectată.

În funcție de versiunea de Microsoft 365 pe care o utilizați, câmpul text Căutare din partea de sus a ferestrei aplicației s-ar putea numi în schimb Spune-mi. Ambele oferă o experiență foarte similară, dar unele opțiuni și rezultatele căutării pot varia.

În Office 2013 și Office 2010, majoritatea vechilor comenzi rapide de meniu cu taste Alt funcționează în continuare. Totuși, trebuie să cunoașteți comanda rapidă completă. De exemplu, apăsați Alt, apoi apăsați una dintre vechile taste de meniu E (Editare), V (Vizualizare), I (Inserare) și așa mai departe. Apare o notificare care spune că utilizați o cheie de acces dintr-o versiune anterioară de Microsoft 365. Dacă știți întreaga secvență de taste, mergeți mai departe și utilizați-o. Dacă nu cunoașteți secvența, apăsați Esc și utilizați în schimb sfaturile pentru taste.

Utilizarea tastelor de acces pentru filele din panglică

Pentru a accesa direct o filă din panglică, apăsați una dintre următoarele taste de acces. Filele suplimentare pot apărea în funcție de selecția din document.

Pentru a efectua aceasta

Apăsați

Deplasați-vă la câmpul Spune-mi sau Căutare de pe panglică pentru a căuta asistență sau conținut de Ajutor.

Alt+Q, apoi introduceți termenul de căutare.

Deschideți pagina Fișier pentru a utiliza vizualizarea Backstage.

Alt+F

Deschideți fila Pornire pentru a utiliza comenzile de formatare comune, stilurile de paragraf și instrumentul Găsire.

Alt+H

Deschideți fila Inserare pentru a insera tabele, imagini și forme, anteturi sau casete text.

Alt+N

Deschideți fila Proiectare pentru a utiliza teme, culori și efecte, cum ar fi bordurile de pagină.

Alt+G

Deschideți fila Aspect pentru a lucra cu marginile paginii, orientarea paginii, indentarea și spațierea.

Alt+P

Deschideți fila Referințe pentru a adăuga un cuprins, note de subsol sau un tabel de referințe.

Alt+S

Deschideți fila Corespondență pentru a gestiona activitățile de Îmbinare corespondență și a lucra cu plicuri și etichete.

Alt+M

Deschideți fila Revizuire pentru a utiliza Verificarea ortografică, a seta limbile de verificare și a urmări și a revizui modificările din document.

Alt+R

Deschideți fila Vizualizare pentru a alege o vizualizare sau un mod de document, cum ar fi Modul citire sau vizualizarea Schiță. De asemenea, puteți să setați mărirea cu zoom și să gestionați mai multe ferestre de document.

Alt+W

Începutul paginii

Lucrul cu tastatura în panglică

Pentru aceasta

Apăsați

Selectați fila activă din panglică și activați tastele de acces.

Alt sau F10. Pentru a trece la o altă filă, utilizați tastele de acces sau tastele săgeată.

Mutați focalizarea la comenzile de pe panglică.

Tasta Tab sau Shift+Tab

Deplasarea între grupările de comenzi din panglică.

Ctrl+tasta săgeată la stânga sau la dreapta

Deplasați-vă printre elementele de pe panglică.

Tastele săgeți

Afișați sfatul ecran pentru elementul din panglică focalizat în prezent.

Ctrl+Shift+F10

Activarea butonului selectat.

Bară de spațiu sau Enter

Deschideți lista pentru comanda selectată.

Tasta săgeată în jos

Deschideți meniul pentru butonul selectat.

Alt+săgeată în jos

Treceți la următoarea comandă atunci când un meniu sau un submeniu este deschis.

Tasta săgeată în jos

Extindeți sau restrângeți Panglica.

Ctrl+F1

Deschideți meniul contextual.

Shift+F10

Sau, pe o tastatură Windows, tasta meniu Windows (între tastele Alt din dreapta și Ctrl din dreapta)

Vă deplasați la submeniu atunci când este deschis sau selectat un meniu principal.

Tasta săgeată la stânga

Începutul paginii

https://www.youtube.com/watch?v=TvvylVZfOdg

You May Also Like

About the Author: Adi Groza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *