Telescaun kalinderu

Pârtia Kalinderu se numără printre cele mai moderne pârtii din țară. Pârtia este dotată cu o modernă instalație de telescaun produsă în Italia, care asigură transportul pe o lungime de 1.070 metri și parcurge o diferența de nivel de 295 metri. Capacitatea de transport a instalației de telescaun este de 1.200 persoane pe oră. Cu o viteză de 5 metri pe secundă, durata transportului până sus ar fi de aproximativ 3,5 minute. Numărul de vehicule pe linie este de 37, la un interval de 15 secunde, iar fiecare vehicul are 4 locuri.
Pârtia Kalideru este dotată cu 4 tunuri automate de produs zăpadă, 21 de hidranți și un bazin de apă având o capacitate de 5.000 mc. Apa din bazin este captată direct din râul Valea Albă.

Instalația de telescaun de pe Domeniul Schiabil Kalinderu din Bușteni nu va funcționa zilele următoare din cauza unor probleme tehnice.

Administratorii domieniului schiabil au anunțat că a apărut o defecțiune la motorul instalației.

„Din cauza unor probleme tehnice la motorul instalației telescaun suntem nevoiți să suspendăm activitatea cu public pentru următoarele zile! Deci pârtiile Kalinderu 1, Kalinderu 2 și pârtia de săniuțe de la stația superioară vor fi închise până la remedierea problemelor”, au transmis administratorii.

Conform acestora, pârtia de începători si rollercoaster-ul de la Fun Park vor funcționa normal.

Cei care au achiziționat cartele skipass pentru duminică vor primi înapoi contravaloarea acestora.

Administratorii amintesc că purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, casierii și în zonele aglomerate.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Domeniul Schiabil Kalinderu

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine

You May Also Like

About the Author: Anemona Cretu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *